Sidor

torsdag 22 oktober 2009

Montreal

Slutet på veckan och slutet på min vistelse i Montreal! Har varit på 20th World Diabetes Congress.http://www.worlddiabetescongress.org/
Det har varit en lärorik vecka men jag har längtat hem. Vackert och soligt höstväder hela veckan. Har inte sett så mycket av stan. Promenerade runt lite, såg Notre Dame och Hotel de Ville. Jag var inte så imponerad av Quartier Latin, mest junk food och skräp... Många äldre byggnader var i dåligt skick eller dåligt renoverade utan känsla för att bevara den vackra arkitekturen. Men det fanns några undantag.


Men jag har ju varit här för att lära mig mer om diabetes och reglering av blodsockernivå i blodet. Med läkemedel kan vi påverka hur kroppen hanterar blodsocker. Genom att kombinera olika läkemedel som verkar tillsammans på rätt sätt, kan vi korrigera och normalisera blodsockernivå och förebygga skador på längre sikt. Komplicerat!


lördag 10 oktober 2009

Solig lördag med krabba!

Tidig morgon! Dimman svepte in över vattnet framför huset, men underdagen blev det klart och varmt!
Sensommarväder! Trädgårdarbete i form av lökplantering! Närheten till vattnet är underbar, det känns nästan som att bo i eget hus med strandtomt!

Lunchen bestod av sallad med krabba!

onsdag 7 oktober 2009

TV på plats

Idag var det dags att få hem vår TV och få den uppsatt och installerad! Efter en del funderingar och planerande hittades lösning för placering och kabeldragning! Inga synliga kablar! Vi har nu även blivit MAC-användare med en MAC mini kopplad direkt till TVn! Nice!
Nästa steg blir CD spelaren samt ytterligare en enhet i sovrummet!

fredag 2 oktober 2009

Från ett hotellrum i Wien

Jag har inte varit särskilt flitig med mitt bloggande! Men nu när jag ligger på sängen i mitt hotellrum i Wien, tänkte jag göra en nystart. Jag är här i Wien på EASD som är förkortning på den årliga europeiska diabeteskongressen. Jag hade förmånen att stå i vår monter och ge information och svara på frågor om våra nya diabetesläkemedel.

Har just varit och ätit en middag bestående av kalvbräss och rådjur. Det kändes passande att äta bräss (sweetbread) när man är på diabetesmöte. Bräss kan nämligen vara både thymus och pancreas! Fick inte klart för mig vad jag åt, men det smakade gott!



lördag 26 september 2009

Hej då Pontonjärgatan!

Nu lämnar vi vår lilla lägenhet och flyttar till Lilla Essingen! Den vackra utsikten kommer vi att sakna men kanske inte så mycket eftersom vi kommer att ha ännu närmare till vattnet dit vi flyttar!

lördag 12 september 2009

Florens

Florens! En av mina absoluta favoriter! Man kan strosa runt och bara njuta av folk, dofter och av en atmosfär som är unik.Jag tar alltid en lång promenad över floden och upp genom Boboli parken. Det finns en särskilt vacker del av parken´med lite mer humoristiska statyer.




David vill man ju också gärna hälsa på! Alltid lika vacker!


Hittade en annan lite skojig staty! Vad säger han nej till tro? Knappast en kaka till....









lördag 20 juni 2009

Midsommar och Grisfest

En klassisk midsommar och grisfest? Kan detta kombineras? Svaret är JA! Årets version av midsommar på Långön hade ett nytt inslag! Helgrillad spädgris! Grisen köptes i Hötorgshallen i Stockholm och lades i en frigolitlåda med torris och kördes ner till Göteborg! Grisen var rimmad och vägde ca 18 kg. På nätet hittade vi information om hur vi skulle gå till väga. Vi köpte även en ställning så vi kunde spänna upp grisen över elden.

Vi började tidigt på morgonen och grävde en grop och placerade fyra cementstenar i botten.



Vi kryddade grisen med vitlök och svartperppar.


För att få glödande kol eldade vi björkved dels i gropen men också brevid i en gammal skottkärra.



När vi fått glöd, fördelade vi glöden i fyra hörn för att undvika för stark värme i mitten. Grisen satte vi fast på ställningen med ståltråd. KL 10.00 var grisen på plats! Med hjälp av cementstenar stabiliserade vi ställningen, men med möjlighet så att vi "flippa" grisen var 30:e min.

För att undvika att utan blev bränd på mitten, virade vi aluminiumfolie runt grisen.


Efter 7,5 timmar var grisen klar för servering! Resultatet blev över förväntan och var värt allt arbete!


Köttet var mört och saftigt! Helt genomstekt och smakrikt. Vi träffade precis rätt när det gällde kryddning och sälta!
Köttet serverades med tre olika sallader!



Vi kommer att göra om detta! Men nästa gång blir det nog lamm!